O BEAM Electrolux-u

Zgodovina podjetja

Kako je postal BEAM Electrolux vodilni proizvajalec centralnih sesalnih sistemov na trgu ...

BEAM Electrolux centralni sesalni sistemi, s sedežem v Charlotti, NC,  so začeli s proizvodnjo kot BEAM Manufacturing Co., ki je proizvajalo pralne stroje, pomivalne stroje in "Doodlebug" skuterje, ki so postali priljubljeni med 2. svetovno vojno.

Leta 1957 je podjetje BEAM Manufacturing Company bilo prodano in nastal je Beam Industries, ki se je pojavil na trgu z R.L. Sampson-om na čelu. Podjetje se je začelo osredotočati le na centralne sesalne sisteme. John Coghlan, ki se je upokojil marca 2006, je po 18 letih na položaju predsednika vodil BEAM Industries do vodilnega proizvajalca centralnih sesalnih sistemov na svetu.

Russell S. Minick, tretji predsednik BEAM Industries, se je podjetju pridružil junija 2006 z ciljem pripeljati centralni sesalni sistem v vsak nov ameriški dom in utrditi položaj vodilnega podjetja na trgu v Kanadi in po svetu.

"Naši izdelki veliko prispevajo k zelenim gradnjam. Uporabniki si želijo bolj zdravega bivalnega okolja in mi jim ga lahko pomagamo zagotoviti," je rekel Minick.

1. januarja 2007 je BEAM Industries postal BEAM by Electrolux Central Vacuum Systems, ki proizvaja centralne sesalne sisteme z blagovnimi znamkami BEAM, Electrolux in Eureka.

BEAM centralni sesalni sistemi so atraktivne, cenovno dostopne, vgradne naprave, primerne za gospodinjsko uporabo in uporabo v gospodarstvu. Sistem sesatavljajo centralni sesalnik z rezervoarjem za umazanijo, sesalni komplet z pripomočki in različni dodatki, ki se priključijo na sistem.

Vgradnja centralnega sesalnega sistema je možna v praktično vsako novogradnjo in v kar 95 % obstoječih objektov.

BEAM-ova uspešnost izhaja korektnega dela in podjetju predanih zaposlenih. Njihovo trdo delo, prizadevnost in odločnost je BEAM by Electrolux pripeljalo do vodilnega na področju centralnih sesalnih sistemov. Približno tretjino vseh proizvedenih centralnih sesalnih sistemov na svetu proizvede podjetje BEAM by Electrolux. BEAM, Electrolux in Eureka centralni sesalni sistemi in dodatki se prodajajo v že več kot 50-ih državah po vsem svetu.

Electrolux je največji proizvajalec klasičnih sesalnikov na svetu.

Electrolux razvija in trži klasične sesalnike že od leta 1912 in ima na tem področju ogromno globokih in obsežnih izkušenj. Zmeraj se zavzemajo za doseganje najvišjih okoljskih standardov njihovih izdelkov in prilagodljivosti kupcu.

BEAM Electrolux Central Vacuum Systems je največji proizvajalec centralnih sesalnih sistemov na svetu.

Že od leta 1957 so BEAM Electrolux-ovi centralni sesalni sistemi vodilni na trgu. BEAM Electrolux je največji svetovni proizvajalec centralnih sesalnih sistemov. Proizvedejo namreč kar tretjino vseh proizvedenih centralnih sesalnih sistemov.