Inštalacija

Delovanje centralnega sesalnega sistema

 

Pri BEAM centralnem sesalnem sistemu se uporabljajo posebne PVC cevi z antistatičnim premazom, po katerih potuje, iz vaših bivalnih prostorov, 100 % posesanih smeti, prahu in alergenih delcev v centralni sesalnik, ki je nameščen nekje v kleti, shrambi ali garaži.

Za aktivacijo sistema vklopite lahko, gibljivo, sesalno cev v vtičnico in na ročaju cevi pritisnete na gumb za vklop/izklop. Za večino slovenskih domov je potrebna ena do dve vtičnici na etažo, kar v povprečju nanese nekje na štiri vtičnice. Lahka, gibljiva cev in sistem vtičnic vam omogoča, da preprosto očistite vse prostore, brez potiskanja ali vlečenja težkega sesalnika, ki se ponavadi zadeva ob stene.

Sesanje  s centralnim sesalnim sistemom

BEAM centralni sesalni sistemi so veliko tišji kot klasični sesalniki, saj je centralni sesalnik nameščen vstran od bivalnih prostorov. pri klasičnem sesalniku pa je motor na sesalniku, ki se nahaja v bivalnem prostoru, v katerem čistite.

Za ogled vsebine potrebujete novejšo različico Adobe Flash Player-ja.

Get Adobe Flash player

Kako deluje centralni sesalni sistem?

  1. PVC cevi z antistatičnim premazom, ki so vgrajene v estrihe in stene. Povezujejo centralni sesalnik z vtičnicami (Vroom-om, WallyFlex-om, smetišnico ...).
  2. Vtičnica, v katero se vklopi lahka, gibljiva, sesalna cev. Vtičnice so skrbno načrtovane, tako da lahko z minimalnim številom vtičnic in sesalno cevjo pokrijete celotno bivalno površino.
  3. Centralni sesalnik je nameščen nekje v kleti, garaži ali shrambi, tako da je oddaljen od bivalnih prostorov.
  4. Inovativni dodatki, kot so VacPan smetišnica (največkrat vgrajena pod omare ali kuhinjski pult), Vroom (največkrat vgrajen v kuhinji pod pomivalnim koritom ali v omaro), Wally (največkrat vgrajen v pralnici, kopalnici, ipd., na steno ali steno omare) in ostali, ki vam dodatno olajšajo vsakodnevno čiščenje.
  5. Velika izbira raznih nastavkov za čiščenje, kot so dolgi ozki nastavek, široki nastavek, čopasti nastavek, turbo ščetke za sedežne, krtače za živali, ipd.
  6. Izpuh sesalnika. Posesan zrak z umazanijo potuje po ceveh v centralni sesalnik, kjer se umazanija nabira na dnu posode (zaradi posebne BEAM-ove ciklonske posode), ostali posesan zrak pa gre skozi poseben samočistilni filter in nato skozi izpušno rozeto iz hiše.